Sunday, October 23, 2011

8. Virtuaalmaailmad

Kui juba kirjutama hakata siis miks ka mitte.

8nda nädala teemaks virtuaalmaailmad.

Kuigi võis valida ükskõik millise virtuaalmailma, siis minu valikuks jäi ikkagi Second Life.

Kogemuseda Second Life'ga on tegelikult juba pikemad.

Kui püüan meenutada millal endale sinna kasutaja tekitasin, siis täpselt enam ei mäletagi. Ehk siis olen Second life'i kasutanud juba pikemat aega.

Sattusin sinna kunagi sõprade kutsel. Nii saigi oma avatar ära tekitatud, ja virtuaalsesse ellu astutud.

Second life ehk teine elu on paljuski nagu nime tõlgegi ütleb, teine elu. Virtuaalne elu, kus võimalused suhteliselt piiritlemata, olles piiratud tihti vaid inimese fantaasia lennukõrgusest. Oma online sessioonide käigus olen käinud nii Eesti saatkonnas, kui mingitel live kontserditel, chillinud klubides, kus live dj'd muusikat mängivad, käinud auto võidusõidu rajal, käinud surfamas, mänginud mängu sees fps laadseid mänge, osalenud erinevates RPG'des jne.

Kokkuvõttena ütleksin et tegu on igati laheda asjaga, kuid üks asi jätab veidi soovida. Nimelt kuna mängus sees on suhteliselt palju füüsilisi objekte ja detaile ja ühtlasi palju kasutajaid kes seal ringi sebivad, siis on mäng kohati väga hüplik ja aeglane (liikumine, asjade laadimine jne) Kuigi füüsiliste objektide detailide sügavus ja kvaliteet on just selle vältimiseks piiratud, siis pahatihti see ei toimi. Ei tahaks uskuda et see arvuti näitajates või neti kiiruses kinni oleks, seega vist tegu lihtsat rahva rohkusega.

Kes seda kunagi proovinud ei ole, soovitan soojalt, kogemus kindlasti omandamist väärt.

No comments: