Monday, November 21, 2011

12. Jagamiskultuur: motivatsioon, ärimudelid ja häkkerieetika

Sellekordseks teemaks siis Häkkerlus.

Minu senist nägemust häkkeritest muutis loetud kirjatöö kohe kindlasti.

Nimelt paistab, et olen siiani suuresti häkkeriteks pidanud just kräkkereid, kuid nagu antud teksti lugedes avastada võib, siis on tegelikud häkkerid hoopis intellektuaalsed lahenduste otsijad, kes paistab et suurt osa arvutite, interneti ja tarkvaraga seonduvat üleval hoiavad ja samas seda parandavad ja edasi arendavad.

Olles läbi lugenud juhendi, kuidas täpsemalt häkkeriks saada, siis enda hämminguks pean tunnistama, et nii mõnedki loetud punktid on siis kas vähesel või veidi rohkemal määral isegi juba täidetud. Täitmise all ei mõtle ma otseloomulikult perfektsust ja kõrgtaset, vaid pigem esimesi komistavaid samme millegi poole.

Mõtlen, et huvipärast võiks ju seda isegi veel tudeerida, sest nii mõnedki ideed seal kõlavad huvitavalt ja ka kaasakutsuvalt.

Ehk siis Ubuntu on installitud, inglise keel selge, html koodi põhi ka arusaadav, ulme kirjandus juba tükimat aega hobiks nagu ka palju muud ulme ja fantaasia žanrisse kuuluvat. Karate'd sai kunagi õpitud ja ka lauldud sai oma 12 aastat.  Mis siis muud kui tuleks nüüd mingi programmeerimiskeel ette võtta ja vaikselt samm sammult ennast ka sellel teel harima hakata. Kas siis just häkkeriks saamiseks, kuid huvitavana on see idee juba tükimat aega tundunud, seega võiks ju proovi teha, äkki hakkab meeldimagi.

No comments: